ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Download our 2021 Sustainability report

Η βιωσιμότητα είναι σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας του Parga Beach Resort και βασική αρχή που καθοδηγεί τη λειτουργία αλλά και την ανάπτυξη του θέρετρου. Η αφοσίωσή μας στη βιωσιμότητα επιβεβαιώνεται από πιστοποιήσεις και βραβεύσεις από φορείς όπως Green Key, Blue Flag και TravelLife Gold.

Μέσα στα τελευταία 10 χρόνια, έχουμε επεκτείνει σημαντικά τη δυναμικότητα διαμονής και τις εγκαταστάσεις του Parga Beach Resort. Ο πιο οικονομικός τρόπος με τη λιγότερη αντίσταση θα ήταν να κατασκευάσουμε ένα μεγάλο κεντρικό κτίριο και, στην πορεία, να εξαφανίσουμε τα περισσότερα από τα αιωνόβια ελαιόδεντρα που βρίσκονται στο κτήμα μας. Όμως έχουμε διαφορετική νοοτροπία, οπότε υιοθετήσαμε διαφορετική προσέγγιση. Αντ’ αυτού, αναπτύξαμε αρκετά μικρότερα κτίρια που είναι διάσπαρτα μέσα στο κτήμα, κι έτσι μπορέσαμε ένα διατηρήσουμε όλα τα δέντρα. Ταυτόχρονα, επενδύσαμε κι άλλο στους κήπους, εμπλουτιζόντάς τους με μια μεγάλη γκάμα από ενδημικά φυτά και δέντρα της Ελλάδας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επέκτασης και της ανακαίνισης, χρησιμοποιήσαμε υλικά και εφαρμόσαμε διαδικασίες φιλικά προς το περιβάλλον προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τον περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο (όπως ηλιακούς συλλέκτες, ειδικά μονωτικά υλικά, οικολογικά ψυγεία, αλλαγή σεντονιών και πετσετών κατόπιν ζήτησης, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάδοι ανακύκλωσης, κ.α.) ενώ η κατανάλωσή μας σε ηλεκτρισμό προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Θεωρούμε την τοποθεσία μας πάνω στην παραλία Βάλτος ένα μοναδικό προνόμιο, και είναι καθήκον και προτεραιότητά μας να την προστατεύουμε μέσα από συχνούς δειγματισμούς του νερού, επίσημες επιθεωρήσεις, κλπ. Η παραλία μας είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία.

Οργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα:

  • Καθαρισμός της παραλίας με τη συμμετοχή προσωπικού από όλα τα τμήματα
  • Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά την παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών
  • Ερωτηματολόγια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης έχουν ήδη συμπληρωθεί από περισσότερους από 300 πελάτες μας

 

Για να επιτύχουμε όλα τα παραπάνω, πάνω από 10% του προσωπικού μας εμπλέκεται σε προσπάθειες διατήρησης και εμπλουτισμού του φυσικού περιβάλλοντος (όπως η διατήρηση των αιωνόβιων ελαιόδεντρων, η διοργάνωση περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, ο καθαρισμός της παραλίας, κ.α.).

Επίσης, στηρίζουμε οικονομικά αρκετές σημαντικές εκδηλώσεις και οργανισμούς της τοπικής κοινωνίας:

  • Τον αθλητικό αγώνα « Άγγελος Φέτσης» στην Πάργα
  • Την τοπική ομάδα ποδοσφαίρου «Απόλλων Πάργας»
  • Τον αθλητικό αγώνα Odyssey Challenge στην Πάργα
  • Τον Σύλλογο Γυναικών Πάργας
  • Αρκετές τοπικές οικογένειες, με παροχή αναγκαίων προμηθειών σε τρόφιμα

Ακόμα, στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, αγοράζοντας τοπικά μεγάλο μέρος των τροφίμων που σερβίρουμε – οι σχετικές προσπάθειές μας έχουν επιβραβευτεί με πιστοποίηση “Greek breakfast”. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να προσλαμβάνουμε άτομα από την τοπική κοινωνία και περίπου 95% του προσωπικού μας προέρχεται από την περιφέρεια της Ηπείρου. Παρά τις προκλήσεις που δημιουργεί η εποχικότητα της τουριστικής βιομηχανίας, επενδύουμε στις μακροχρόνιες συνεργασίες και έχουμε καταφέρει να διατηρούμε περίπου 50% του προσωπικού μας από σεζόν σε σεζόν.